Blev just väldigt intresserad av Feng Shui..

Robin och jag ändrade om i sovrummet här om dagen. Vi var överrens om att så som det var, passade inte någon av oss riktigt.
Vi flyttade, snurrade runt, bytte plats, ändrade, bytte sida osv tills vi blev nöjda. Det bliv faktiskt rätt bra tillslut. Bara det att jag sågärna vill ha en stor, luddig röd matta och gröna stora växter i något hörn..
Ja, jag älskar inredning!


Nyss så satt jag och tänkte på Feng Shui, något som intresserat mig till och från, så jag googlade lite:

Sovrummet är ett av hemmets viktigaste rum. Det är få saker som är så viktiga för vår hälsa och vårt välbefinnande som god sömn.
Sängen bör placeras så att man har uppsikt över dörren när man ligger i sängen. Det kallas för att vara i kraftposition.
Undvik att ligga mellan dörr och fönster, i det så kallade chi-draget.


En rejäl sänggavel och sängbord på båda sidorna om sängen ger gott stöd och får oss att känna trygghet.
Undvik att förvara saker under sängen. Om det inte går att undvika så se till att förvaringen är snygg och i ordning, inte rörig.
Sovrummet är en plats för rekreation vila och passion. Ta ut tv'n, datorn och kontoret. Måste du ha en arbetsplats i sovrummet se till att det är iordningplockat och städat när du ska sova. Röra och för mycket saker bidrar till orolig energi.

Fotografier på släkten och speglar hör inte heller hemma i sovrummet. Speglar därför att chi studsar i dem och energin fördubblas. I sovrummet vill vi ha lugn och ro.
Fotografierna tar vi ut för de kan ha en förödande effekt på sexlivet. Vem vill att svärmor och barnen tittar på?

Växter används med måtta i sovrummet eftersom de har så kraftig och uppåtriktad energi. Dessutom vänder vissa växter på fotosyntesen på natten och förbrukar syre i rummet.

Färger i sovrummet bör inte vara för intensiva. En så hudnära färg som möjligt på väggarna är bra. Blåa färgtoner ger ett svalare rum än t ex gula. Rött i stora mängder bör undvikas eftersom frekvensen i rött är intensiv. Att använda detaljer och mindre inslag av rött för att förstärka passion och kärlek är helt okej. Även par av saker förstärker kärlek och tvåsamhet.

Lever du ensam och vill ha in en partner i ditt liv? Gör plats för en person till. Har du sängen i ett hörn dra ut den och ställ två lika sängbord på var sida om sängen. Gör plats för den nya personens kläder i garderob och byrå. Och ta in symboler som du förknippar med kärlek. T ex en tavla med röda rosor. Par av saker (två ljusstakar, två lampor) och detaljer i rött och rosa förstärker tvåsamheten.

Källa:
http://www.fengshui-insikt.se/index.php?visaSida=242&visaMall=68&subTo=239

Kommentarer
Postat av: carina dahl.

är med och tävlar i "veckans blogg"

skulle vara gulligt gjort utav dig om du la in en röst för mig!

jag är nummer 3. http://snoocxz.blogg.se/2010/july/finalisterna-i-veckans-blogg-x2-1.html

om du nu inte gillar sånt "skit" så är jag ledsen!

tack på förhand och en stor kram på dig!

2010-07-17 @ 23:42:57
URL: http://carinaballerina.blogg.se/
Postat av: Emelie

Det där med att det ska vara städat i rummet stämmer väldigt bra, man får mycket bättre ro när man sover! :D

2010-07-19 @ 00:10:02
URL: http://eemilicious.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0